86

İş güvenliği yazılımı, orta ve büyük ölçekli firmaların işlerini takip etmesini kolaylaştıran yazılımdır. Bu yazılım yönetici ve uzman kişilerin iş takibi yapmalarını, çalışanlarının sağlık durumlarını ve iş akışlarını takip etmelerini kolaylaştıran oldukça yönetici dostu bir yazılım çeşididir.

Son yıllarda yazılım hemen hemen her sektöre girmiş ve hayatımızı kolaylaştırmıştır. Teknolojiyi kötüye kullandığımızda kötü sonuçlara sebebiyet verebilir. Fakat tartışmasız teknolojinin zararından çok insan hayatını kolaylaştırıcı yönü bulunmaktadır. Belki de günler, aylar sürebilecek bir işi teknoloji ve bazı yazılımlar sayesinde çok kısa sürede tamamlarız. Bu da teknolojiyi bizim için vazgeçilmez kılar. İş sağlığı ve güvenliği işleri de işletmeler için yazılım olmadan çok karmaşık bir yapıya bürünebilir. Böyle durumlarda işlerini takip edecek hayatlarını kolaylaştıracak bir yazılıma ihtiyaç duyarlar. İş güvenliği yazılımı en temelde bir iş yeri hekiminin veyahut uzmanının görevlerini yönetmek için kullanılan yazılımdır. Bu bağlamda işlerin takibi, planlanması, dokuman ve raporların hazırlanması işlerini yönetir.

Yönetici asistanlığı ülkemizde meslek kollarından bir tanesidir. Bu meslek dalı yöneticiye bağlı çalışarak işlerin takibi, raporların hazırlanması ve haftalık, aylık, yıllık hatırlatmaların planlanması işlerini üstlenir. Tıpkı yönetici asistanlığı gibi iş güvenliği yazılımı da kurumun not defteri gibi çalışarak rapor hazırlama, iş takibi, sağlık rapor ve analizleri işlerini takip eder. Bir nevi kurumun beynidir diyebiliriz. Görüldüğü gibi iş sağlığı ve güvenliği yazılımlarının birçok faydası olmakta ve işlerimizi kolaylaştırmakta. Eğer orta veya büyük ölçekli bir firmanız varsa ve birçok çalışanınız mevcutsa iş güvenliği yazılımı tam size göre.

İş Güvenliği Yazılımı İşlevleri Nedir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu yazılım tam bir yönetici dostu. İşlerinizi takip ediyor ve size hatırlatmalar yapıyor. Gelin bu yazılım neymiş daha ayrıntılı inceleyelim.

  • İş güvenliği yazılımı kurum çalışanlarının iş ile alakalı eğitimlerini düzenler. Sertifikalar hazırlar.
  • Eğer iş yeriniz veya çalışanınız için bir risk varsa bunu takip eder ve size bildirir.
  • Çalışanlarınızın sağlık ile ilgili problemlerini, sağlık rapor ve analizlerini, hangi ilaçların yazıldığını birebir takip eder.
  • Fazla sayıda müşteriniz varsa bunların doküman güncellemesini yapar.
  • En önemli özelliklerinden bir tanesi de hatırlatma özelliğidir. Düşünsenize birisi size hiç atlamadan toplantılarınızı, iş yeriniz için risk faktörlerini veya kontrol süreçlerini hatırlatıyor. Tüm bu hizmetler için iş güvenliği yazılımı imdadımıza koşuyor.
  • Ayrıca firmanız için risk tespiti yapar ve bu risklerin giderilmesi için size önerilerde bulunur.

İş Güvenliği Yazılımı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İş güvenliği yazılımı, firmalar için artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Firmanızda bir iş yeri hekimi varsa, sağlık bakanlığı tarafından onaylı iş sağlığı ve güvenliği yazılımı edinip çalışanlarınızın sağlık rapor ve bilgilerini, sağlık durumunu yazılım aracılığıyla bildirmelisiniz. Hal böyle olunca işletmeniz için en iyi iş sağlığı ve güveliği yazılımı seçmeniz gerekmekte. Bunu yaparken değerlendirmeniz gereken birden çok kriter olabilir. Bu yazımızda size bu kriterlerden bahsetmiş olacağız.

  • İş güvenliği yazılımı seçmek zor bir süreçtir. Çünkü piyasada bunun gibi birçok yazılımın olması ve yazılımlar arasında bir fark yokmuş gibi görünmesi işinizi zorlaştıracaktır. Ayrıca her firmanın kendi iş güvenliği yazılımının en iyisi ve en güvenilir olduğunu söylemesi kafanızı karıştırabilir. Ama unutmayın ki kimse yoğurdum ekşidir demez.
  • Öncelikli kriteriniz yazılımda entegrasyon özelliği olmalıdır. Kolay entegre oluyor mu ve ihtiyaçlarınız tam manasıyla karşılıyor mu buna bakmalısınız.
  • Yazılımı işletmenize göre yapılandırmada sıkıntı yaşamamalısınız.
  • Yasal olmalıdır. Yukarıda da bahsetmiştik. Bakanlık tarafından onaylı iş sağlığı ve güvenliği yazılımı edinmelisiniz.
  • Yazılım kullanıcı dostu olmalıdır. Zaten bu madde tüm yazılım uygulamaları için geçerlidir. Yani son kullanıcı tarafından anlaşılması ve kullanması kolay olmalıdır.
  • Birçok platformdan erişilebilir olmalıdır. Dedik ya teknoloji çağındayız. Bazen bilgisayarın başında olmayabiliyoruz. Bir yolculukta elimizde sadece telefonumuz ya da tabletimiz olabiliyor. Böyle durumlar için erişim sıkıntısı yaşamamalısınız.
  • İş güvenliği yazılımı zengin bir kütüphaneye sahip olmalıdır. Elimizde hazır bilgilerin bulunması tercihimizi arttırır. Yazılım içinde hazır raporların, örnek uygulamaların, risk kütüphanesinin bulunması gerekebilir.

Sonuç olarak, iş sağlığı ve güvenliği yazılımları şirketin risk faktörlerinin belirlenmesi, riske çözüm önerileri sunması, iş takibi ve hatırlatmaların yapılması, sağlık kontrolü ve sağlık raporlarının hazırlanması vb. birçok konuda yöneticilere destek sağlar. Kurumsallaşma yolunda ilerleyen bir firmanız varsa bu yazılımı edinmelisiniz.

Sitemiz Üzerinden Rahatlıkla İş Güvenliği Yazılımı işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Softmed Yazılım Güvencesi ile…